Yo

top

BOUWVERGUNNING AANVRAGEN

WANNEER EEN BOUWVERGUNNING

Heb je een vergunning nodig voor het verbouwen van je woning, winkel of bedrijfspand? Veel onderdelen kunnen vergunningsvrij, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of verbouwen van de badkamer. Echter, vinden er wijzigingen plaats aan het uiterlijk of de constructie van het pand, moet hiervoor een bouwvergunning worden aangevraagd. Zoals het plaatsen van een dakkapel of een gevelwijziging aan de voorzijde van de woning is altijd vergunningsplichtig. Ook een constructieve doorbraak, bijvoorbeeld het doorbreken van een dragende muur tussen woonkamer en keuken, is vergunningsplichtig.

In deze gevallen wordt er een bouwtekeningen gemaakt door de architect, en de constructeur voorziet het plan, indien van toepassing, van de nodige constructieve berekeningen. Beide documenten worden ter controle ingediend bij de gemeente. Als de plannen voldoen en de berekeningen kloppen, geeft de gemeente een omgevingsvergunning af voor de doorbraak. Door deze controle ben je verzekerd van een veilig bouwwerk.

Architect Den Haag constructie van een uitbouw
Villa verbouwing Delft Architect

BOUWVERGUNNING AANVRAGEN

Met de huidige drukte bij de gemeente duurt de aanvraag voor een vergunning veelal 3 maanden. Een draagmuur verwijderen, dakkapel plaatsen of een kozijnwijziging valt onder de aanvraag “eenvoudige vergunning”. Hiervoor is de beoordeling veel sneller. Veelal wordt de vergunning binnen een maand afgegeven.

TYPE BOUWVERGUNNINGEN

Nugter Architectuur kan u bij staan bij de aanvraag van de verschillende vergunningen.

Villa verbouwing Delft Architect