Yo

top

Kavel woning Schapenatjesduin Den Haag

Bij de zelfbouw kavel locatie Schapenatjesduin in Kijkduin hebben we samen met de troste eigenaar van het kavel hun woning ontworpen. De nieuwe wijk komt op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging. Deze locatie ligt aan het Schapenatjesduin, tegenover de honkbalvelden en naast een van de ‘puinduinen’. Het gaat totaal om 55 kavels. Het woonhuis dat wij hebben ontworpen is een hoekwoning met tuin op het zuid-westen. De woning heeft, mede bepaald door de regels uit het kavelpaspoort, 2 bouwlagen, en een kap.

Het gebouw heeft een natuurlijk karakter met een open plattegrond. Verkeersruimte in de woning is geminimaliseerd of heeft een dubbele functie. Zo functioneert de overloop op de eerste verdieping ook als TV kamer. De gevel bestaat uit een verduurzaamd Accoya hout. Het hout wordt met door een acetylatieproces verduurzaamd. Door deze techniek wordt de levensduur van het hout verdubbelt.

De keuken heeft een centrale plek in de woning met uitzicht over het duinlandschap. De woonkamer en de overloop met TV kamer zijn boven elkaar gelegen en verbonden via een vide. Hierdoor wordt de trap in de vide de blikvanger van de twee ruimtes.

Als architectenbureau uit Den Haag delen wij de ambitie om de stad duurzamer te maken. Deze zelfbouw woning is ontworpen met een EPC van 0,0. Dit betekend dat de woning minstens zoveel energie opwekt als dat het verbruikt. Door gebruik te maken van een grond warmtepomp, zonnepanelen en hoge isolatiewaardes is dit mogelijk. Daarnaast hanteren wij de Gemeenschappelijke Praktijk Richtlijnen (GPR). GPR is een beoordelingsmethode voor duurzaam bouwen. De gemeente Den Haag stimuleert duurzaam bouwen door bij een goede score korting op de bouwleges te verstrekken.

Oplevering: december 2020

Bekijk andere locaties waar een zelfbouw architect u kan helpen.

Architect Den Haag-kavelwoning-Kijkduin ontwerp-BG
Architect Den Haag-kavelwoning-Kijkduin ontwerp-01
Architect Den Haag-kavelwoning-Kijkduin ontwerp-02
Architect

Florian Nugteren

Opdrachtgever

Privaat

Bouwkundige