Yo

top

BOUWVERGUNNING AANVRAGEN DRAAGMUUR VERWIJDEREN

DRAAGMUUR VERWIJDEREN

Heb je een vergunning nodig voor het verbouwen van je woning, winkel of bedrijfspand? Veel onderdelen kunnen vergunningsvrij, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of verbouwen van de badkamer. Echter, vinden er wijzigingen plaats aan de constructie van het pand, zoals het verwijderen van een draagmuur ter plaatse van de keuken en woonkamer, moet hiervoor een omgevingsvergunning worden aangevraagd. In dit geval worden de bouwkundige tekeningen gemaakt door de architect, en de constructeur voorziet het plan van constructieve berekeningen. Beide documenten worden ter controle ingediend bij de gemeente. Als de plannen voldoen en de berekeningen kloppen, geeft de gemeente een omgevingsvergunning af voor de doorbraak. Door deze controle ben je verzekerd van een veilig bouwwerk.

OMGEVINGSVERGUNNING AANVRAGEN

Met de huidige drukte bij de gemeente duurt de aanvraag voor een vergunning veelal 3 maanden. Een draagmuur verwijderen is een constructieve wijziging en valt onder de aanvraag “eenvoudige vergunning”. Hiervoor is de beoordeling veel sneller. Veelal wordt de vergunning binnen een maand afgegeven.

draagmuur bouwvergunning

PROCES DRAAGMUUR VERWIJDEREN

Het proces voor een eenvoudige vergunning verloopt relatief snel.

Allereerst worden de wensen van de opdrachtgever vertaald naar de gewenste situatie.

Aan de hand van de bouwtekeningen voorziet de constructeur het plan van de benodigde constructie berekeningen voor de wand doorbraak.

Er wordt een omgevingsvergunning aangevraagd.