Yo

top

OMGEVINGSVERGUNNING AANVRAGEN

WANNEER EEN OMGEVINGSVERGUNNING

Heb je een omgevingsvergunning (vroeger bouwvergunning) nodig voor het verbouwen van je woning, winkel of bedrijfspand en opzoek naar een architect? Veel onderdelen kunnen vergunningsvrij, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of verbouwen van de badkamer. Echter, vinden er wijzigingen plaats aan het uiterlijk of de constructie van het pand, moet hiervoor een omgevingsvergunning worden aangevraagd door een architect. Zoals het plaatsen van een dakkapel of een gevelwijziging aan de voorzijde van de woning is altijd vergunningsplichtig. Ook een constructieve doorbraak, bijvoorbeeld het doorbreken van een dragende muur tussen woonkamer en keuken, is vergunningsplichtig.

In deze gevallen wordt er een bouwtekeningen gemaakt door de architect, en de constructeur voorziet het plan, indien van toepassing, van de nodige constructieve berekeningen. Beide documenten worden ter controle ingediend bij de gemeente. Als de plannen voldoen en de berekeningen kloppen, geeft de gemeente een omgevingsvergunning af voor de plannen. Door deze controle ben je verzekerd van een veilig bouwwerk.

Architect Den Haag bouwvergunning uitbouw
Villa verbouwing Delft Architect

OMGEVINGSVERGUNNING AANVRAGEN

Met de huidige drukte bij de gemeente duurt de aanvraag voor een vergunning veelal 3 maanden. Een draagmuur verwijderen, dakkapel plaatsen of een kozijnwijziging valt onder de aanvraag “eenvoudige vergunning”. Hiervoor is de beoordeling veel sneller. Veelal wordt de omgevingsvergunning binnen een maand afgegeven.

TYPE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

Een architect kan u bij staan bij de aanvraag van de verschillende vergunningen.

Villa verbouwing Delft Architect