Yo

top
Nugter Architectuur dakopbouw scheveningen
Architect Den Haag dakopbouw

Ontwerp Dakopbouw Scheveningen

De haven van Scheveningen is de laatste jaren onder hevige verandering ondergaan. Er zijn veel nieuwe woningen bijgekomen. De bewoners van dit appartement zochten een architect om de mogelijkheden te onderzoeken voor een dakopbouw. Met het ontwerp konden de eigenaren het plan voorleggen bij de VvE. Bij een groot appartementen complex als dit, is ook de VvE groot. In praktijk betekent dit vaak dat het goedkeuren van een plan een moeizaam proces is. Helaas kregen de eigenaren hier niet de meerderheid van de VvE aan hun kant.

Desalniettemin is er een fraaie, moderne dakopbouw ontworpen voor het appartementen complex “De Reder”.  De dakopbouw geeft de ultieme beleving over de haven met de zee in de achtergrond. Er is ruimte voor een fitness met badkamer, kantoor en zitkamer. Het terras aangrenzend aan de zitkamer, geeft met een royale schuifpui het gevoel van openheid. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen waarmee het een gevoel opwekt van vrijheid.

De materialisatie van de opbouw refereert aan de architectuur in de omgeving, waar meerdere industriële dakopbouwen zijn gerealiseerd. Er is gekozen voor een lichte zinken gevelbekleding met een tintje blauw er in. De staalconstructie van dak is zichtbaar en werk mee aan het industriële karakter. Voor de warme dagen zijn er verschuifbare gevelpanelen met houten latten die fungeren als zonwering op de warme zomer dagen.

Architect Den Haag Dakopbouw