Yo

top

Dakopbouw met Master-Bedroom Voorburg

De prachtige woning aan de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg werd te klein voor het gezin. De bewoners gingen opzoek naar een architect om de mogelijkheden voor een uitbreiding te onderzoeken. Na een onderzoek van het programma van eisen en het bestemmingsplan, is er een mogelijkheid voor een dakopbouw gevonden.

Een dakopbouw is bij deze woning een zeer logische toevoeging, omdat er al een kleine kap aan de straatzijde aanwezig was. Het straatbeeld en daarmee het architectonisch ensemble, bleef ongewijzigd. De omgevingsvergunning voor de dakopbouw werd dan ook snel goedgekeurd.

De wens van de opdrachtgevers was een aparte verdieping voor de kinderen en de ouders. De dakopbouw geeft ruimte voor een luxe slaapkamer met en-suite badkamer en inloopkast. Daarnaast is er een klein kantoortje gecreƫerd voor de thuiswerkdagen. De dakopbouw is dusdanig groot dat er zelfs nog ruimte is voor een berging.

De dakopbouw is duurzaam gebouwd met een hoge isolatie waarde en is voorzien van 12 zonnepanelen. De dakopbouw wordt verwarmd met elektrische IR-panlen in plaats van gas.

Er is gekozen om de dakopbouw met een prefab bouwmethodiek te realiseren. Hierdoor stond de opbouw in 6 weken en was de overlast voor de bewoners nihil. Tijdens de bouw heeft het gezinsleven nauwelijks hinder gehad van de bouw.

dakopbouw voorburg architect
Florian Nugteren

millimeter

Dakopbouw Direct