Yo

top

Dakopbouw met woonkamer en keuken Vruchtenbuurt Den Haag

Gezinsuitbreiding is een goede reden om je woning uit te breiden met een extra woonverdieping. Voor deze opdrachtgever was dit de reden om opzoek te gaan naar een architect en de mogelijkheden te onderzoeken voor een dakopbouw. De typisch jaren ’30 Haagse portiek woning leent zich namelijk perfect voor een extra woonlaag.

Er is gekozen om in de dakopbouw de woonverdieping te situeren, met de keuken en woonkamer. Omdat de dakopbouw niet de volledige verdieping beslaat, maar een deel overlaat voor terras, is dit de ideale verdieping voor de woonkamer. Op deze manier heb je de woonkamer aan de “tuin”. De ondergelegen verdieping blijft zo veel mogelijk intact en krijgt een werk- en slaapkamers.

De buren hadden hun woning al voorzien van een dakopbouw. Vanuit welstand wordt dan geƫist dat de nieuw te bouwen dakopbouw aansluit op de architectuur van wat reeds aanwezig is. Binnen deze kaders is er door de architect een ontwerp gemaakt dat aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Onder leiding van de architect zijn de bouwtekeningen voor de omgevingsvergunning gemaakt door Mark Tolido van Millimeter.

keuken dakopbouw Den Haag
Florian Nugteren

Mark Tolido

Supreme BV

Aannemer