Yo

top

Villa Bilders

In het dorp Bilderdam, gemeente Uithoorn, is een voormalig agarisch bedrijven terrein gewijzigd naar een woonbestemming. Onder de noemer Cactus is het terrein opgedeeld in drie percelen waarop een nieuwbouw woning gebouwd kan worden. Elk perceel heeft een oppervlakte van ca. 1500m² met een bouwvlak van 750m² beschikbaar. Voor de eigenaar van het perceel de zoektocht naar een architect voor het ontwerp van zijn moderne villa.

Voor onze opdrachtgever hebben we een vrijstaande woning ontworpen. Een moderne villa met gestucte wanden en zinken dakbekleding. De donkere stalen raampartijen geven de woning een minimalistische uitstraling. De villa heeft een maximaal volume door naast het de toegestane kubieke meters in het bestemmingsplan, ook een vergunningsvrij uitbouw mee te nemen in het ontwerp.

Bij het bouwen van een nieuwe woning is het de taak van de architect om dit zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. De villa is opgebouwd uit cellenbeton blokken van Bauroc. Dit bouwmateriaal is makkelijk te verwerken en heeft een hoge isolatie waarde. Daarnaast zijn er isolatie platen van Kingspan toegepast, om de villa nog beter te isoleren. Door de goede isolatie is de warmte behoefte minder. De woning wordt met een warmtepomp verwarmd en elektriciteit komt van de zonnepanelen. Dit alles zorgt ervoor dat het een nul-op-de-meter woning is. Met al deze informatie zijn de nodige bouwtekeningen gemaakt voor de bouwvergunning en de uitvoering.

De woning is prachtig gelegen tussen twee water wegen. Aan de noordzijde van de percelen is een noodwateropvang van Waternet, dit zal dus niet bebouwd worden. Ook de zuidzijde blijft onbebouwd, dit is een beschermd natuurgebied en eigendom van Staatsbosbeheer.

Oplevering: begin 2021

Bekijk andere locaties waar een nieuw architect u kan helpen.

nieuwbouw architect Den Haag villa Amsterdam 2
nieuwbouw architect Den Haag villa Amsterdam

Benieuwd naar meer video’s van het bouwproces? Bekijk ze op het youtube kanaal van Nugter Architectuur. 

Florian Nugteren

Mark Tolido

Bouwkenners

Drieman Garantiemakelaar