Yo

top

Drie nieuwbouw woningen Leidschendam Voorburg

Met het oog op de huidige woningnood moet er creatief gezocht worden naar beschikbare ruimte. Zo had de opdrachtgever voor dit project ruimte over op zijn perceel en behoefte aan een architect om de mogelijkheden voor nieuwbouw woningen in Leidschendam te onderzoeken. Na het onderzoek van het bestemmingsplan bleek dat er drie nieuwbouw woningen gerealiseerd konden worden. De woningen mogen bestaan uit 1 laag met een kapverdieping. Parkeren, altijd een heikel punt bij nieuwbouw projecten, wordt opgelost op eigen terrein. Er is ruimte gemaakt voor 6 parkeerplaatsen.

Vervolgens heeft Nugter Architectuur een ontwerp gemaakt binnen de gestelde regels van de gemeente. Door goed te ontwerpen, met onder andere (vergunningvrije) dakkapellen, hebben de compacte woningen voldoende leefruimte. Zo heeft de woning een leef-verdieping op de begane grond, en twee slaapkamer, badkamer, toilet en berging op de eerste verdieping.

De gevel en dakafwerking zijn homogeen afgewerkt uit één materiaal. De dakkapellen, waarbij de materialisatie is doorgezet tot het maaiveld, creëren ritmiek in het ensemble. Dit wordt versterkt door de dakkapellen in een ander gevelmateriaal uit te voeren. Hiermee wordt ook de entree van de woning geaccentueerd.

begane grond woningen Leidschendam Voorburg
plattegrond nieuwbouw woningen Leidschendam Voorburg
Bouwkundige

Bouwfysisch onderzoek