Yo

top

Kavel woning Petroleumhaven Den Haag

Op de zelfbouw kavel locatie Petroleumhaven in het Haagse Laakkwartier hebben we een tussenwoning ontworpen. Het wordt een gebied waar wonen, werken en ontspanning centraal staan. De woning die wij hebben ontworpen ligt aan de kade en heeft een tuin op het westen. De gebouw heeft een hoogte van bijna 14 meter. Daarmee krijgt het 4 bouwlagen, waarbij de eerste verdieping 4 meter hoog zal zijn.

De woning krijgt een industrieel karakter met hoge ramen, diepe negge’s en dubbele hoogte op de begane grond. De gevel bestaat uit een donkere baksteen met donkere voeg in combinatie met stalen profielen en grote raampartijen.

De keuken krijgen een centrale plek in de woning. De ruimte staat in verbinding met de kade, zodat er op lekkere dagen de eetruimte eenvoudig doorgetrokken kan worden naar buiten. De keuken en woonkamer zijn boven elkaar gelegen en verbonden via een vide. De trap in de vide is de blikvanger van de twee ruimtes.

Gemeente Den Haag heeft zichzelf de ambitie gesteld om de stad flink te verduurzamen. Als Haags architectenbureau zijn wij mede verantwoordelijk voor deze verduurzaming. De kavel woning is zeer duurzaam. Zo heeft het een EPC van 0,0. Dit betekend dat de woning minstens evenveel energie opwerkt als verbruikt. Door gebruik te maken van zonnepanelen, een warmtepomp en hoge isolatiewaardes is dit mogelijk. Daarnaast hanteren wij de Gemeenschappelijke praktijkrichtlijnen (GPR). GPR is een beoordelingsmethode voor duurzaam bouwen. De gemeente stimuleert duurzaam bouwen door bij een goede score korting op de bouwleges te verstrekken. Bij een score van 8,5 worden de leges met 100% teruggegeven. Met alle aanwezige informatie zijn vervolgens de bouwtekeningen voor de bouwvergunning gemaakt. Met bouwbegeleiding tijdens de uitvoering zijn de opdrachtgevers bijgestaan om het project tot een goed resultaat te brengen.

Status: opgeleverd december 2020

Architectuur den haag-plattegrond-kavelwoning-ontwerp-BG
Architect Den Haag-kavelwoning-ontwerp-01
Architect Den Haag-kavelwoning-ontwerp-02
Architect Den Haag kavelwoning ontwerp 03

Benieuwd hoe naar de ervaring van de opdrachtgevers?

Lees hier meer over het proces en een terug blik van de opdrachtgevers.

Bekijk andere locaties waar een nieuwbouw architect u kan helpen.