Yo

top

Renovatie en moderne uitbouw jaren ’70 villa Voorschoten

Woningen uit de jaren ’70 geven een typische beleving met veel hout, patronen, bakstenen muren en schroten aan het plafond. De aangekochte woning van onze opdrachtgevers in Voorschoten oogde kil. Als architect de uitdaging om de villa volledig te herontwerpen.

Het uitgangspunt was om de villa naar een hedendaagse, moderne woning te transformeren. De woning heeft een ruime tuin op het zuiden waar een moderne uitbouw van de woonkamer is gerealiseerd. De moderne uitbouw breekt met de bestaande architectuur, maar samen versterken ze het gehele karakter van de woning. De volledig glazen pui van Tudor zorgt voor meer daglichttoetreding, wat de gehele woonkamer doet opleven. Door het doorbreken van een aantal wanden is op de begane grond een open karakter ontstaat met centraal in de ruimte een leefkeuken. De eerste verdieping is uitgebreid door het dichtzetten van een bestaand dakterras en het verlengen van een bestaande dakkapel. Door het stucen van de typerende bakstenen binnenwand en het verwijderen van de schrootjes aan het plafond krijgt de woning een modern uiterlijk.

Bij het creëren van de juiste beleving hoort bij deze opdrachtgevers ook het werken aan duurzaamheid. Om een lagere energiebehoefte te bewerkstelligen zijn de begane grond, de kruipruimte en het dak geïsoleerd.

Architect Den Haag Renovatie en uitbouw Voorschoten
Architect Den Haag Renovatie en uitbouw Voorschoten
Architect

Florian Nugteren

Bouwkundige

Opdrachtgever

Privaat

Constructeur