Yo

top

Uitbouw en renovatie Pompstationsweg Den Haag

Voor de woning aan de Pompstationsweg in Den Haag was er behoefte aan meer ruimte. Zowel op de begane grond en op de zolder. Daarnaast is de indeling van de woning aangepakt, om aan te sluiten op de wensen van de nieuwe bewoners.

Meer leefruimte is gevonden met een uitbouw op de begane grond en het toevoegen van dakkapellen op de zolder. De uitbouw maakt plaats voor een ruime keuken met een eiland van ruim 4 meter. De dakkapellen maken de zolder verdieping dusdanig groot dat het ruimte biedt voor een master bedroom.

Er is een ruime kelder aanwezig in het huis. Hiervoor is een nieuwe indeling gemaakt, door muren te verwijderen en nieuwe te plaatsen. Zo is er een compacte keuken, badkamer, washok en slaapkamer gecreƫerd. Door koekoek ramen toe toevoegen, heeft de kelder daglicht toetreding en biedt het de optie om bijvoorbeeld een au pair te huisvesten.

Daarnaast zijn er duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zoals het isoleren van het dak en het plaatsen van zonnepanelen.

Omdat de woning in eenĀ rijksbeschermd stadsgezicht ligt, werd de woning extra onder de loep gelegd bij de gemeente. Welstand stelt hogere eisen aan de architectuur in beschermde stadsgezichten. Zo is bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen in een rijksbeschermd stadsgezicht vergunningsplichtig.

bouwtekening uitbouw kelder architect den haag
bouwtekening uitbouw architect den haag
bouwtekening 1e verdieping architect den haag
bouwtekening architect den haag
Constructeur

Aannemer

Opdrachtgever

Privaat