Yo

top

ZELFBOUW PETROLEUMHAVEN-OOST DEN HAAG

Zelfbouw in Petroleumhaven-Oost. Waar men vroeger vooral kwam voor de Megastores en om te studeren worden de afgelopen en komende jaren ruim 300 woningen gebouwd in het gebied rond de Laakhaven in Den Haag. In de Petroleumhaven-Oost worden kavels verkocht om naar eigen smaak en wens een woning te ontwerpen. Naar ons idee een perfecte locatie voor loftachtige woningen met hoge ruimten en een industrieel karakter. In het uitverkochte deel aan de overkant Petroleumhaven-West is Nugter Architectuur bezig met de realisatie van een zelfbouw woning die past in het industriële karakter van dit havengebied. In Petroleumhaven-Oost worden drie mogelijkheden voor zelfbouw aangeboden.

  • Er komen 14 individuele kavels voor grote woonwerkwoningen. Hier is de mogelijkheid voor een pand van maximaal vier lagen met op de onderste verdieping de mogelijkheid van dienstverlening of kleinschalige bedrijven.
  • Ongeveer 30-35 ‘Ik-Bouw-Betaalbaar IBB appartementen. Deze appartementen zijn bedoeld voor starters met een maximum inkomen van € 38.500, – per jaar. Op de onderste laag van dit complex  is commerciële functies tot maximaal 200 m2.
  • Een appartementencomplex voor een CPO bouwgroep waarbij op de onderste verdieping een horeca gelegenheid komt.

“Wilt u wonen nabij het centrum van Den Haag én aan het water? Dat kan op een stoer stukje voormalig havengebied dat gaat veranderen in een hip woon- en werkgebied? Een deel van de kavels (kavel C en E) gaat naar verwachting eind 2018 in de verkoop.”

De verkoop van Petroleumhaven-Oost is te volgen via ikbouwindenhaag.nl